Decorăm Plafonul: rozetele, idee franceză!

Decorăm Plafonul: rozetele, idee franceză!

11.05.2014
 


Conceptul de "priza" a fost împrumutat de la francezi (rosette - rozeta). Ele sunt folosite pentru a decora plafonul cu imaginea unei flori sau frunze. Dar, cu timpul,prizele au început să fie folosite nu doar în stilul motivelor vegetale, dar și sub forma de ornamente geometrice, abstracte sau heraldice. Prin urmare, gama de aplicatii a crescut în mod semnificativ.



























Rozetele de tavan sunt folosite pentru a decora candelabrele și sconces de perete,dar unii designeri au găsit utilizarea lor și pentru înfrumusețarea pereților.

De obicei,acestea sunt realizate din polistiren.O varietate mare de prize vă permite să selectați elementul cu diametrul necesar,în funcție de mărimea candelabrelor.



În selectarea unei prize se recomandă să a comparați mărimile tavanului și candelabrelor - cu cît este mai mare zona plafonului,cu atât mai mare trebuie să fie candelabru,la fel și priza de diametru mare.Decorarea plafonului cu rozete poate fi completată cu muluri plafon, care va consolida doar direcția predeterminată.